Novi put Jagodina - Нови Пут Јагодина

novi put jagodina nedeljnik
Yellow Pages Co. - Srpski poslovni imenik
  Добродошли на незваничну интернет презентацију вашег недељника 'НОВИ ПУТ' - Нови пут 24 сата са Вама. Најтиражније недељне новине у Поморављу, Ресави и Левчу.  
Ovo je Nezvanična Internet Prezentacija
Ovaj sajt se više ne ažurira i ostaće vidljiv na internetu kao istorijski dokaz kako je nekad izgledao prvi online portal Nedeljnika Novi Put !!!

Novi put Jagodina - Нови пут Јагодина
 
 

Mesec: Godina:

 

НА ЈАСТРЕБАЧКОМ МАРШУ

СВИЛАЈНАЧКИ ПЛАНИНАРИ

 

  А на Јастребачком (партизанском) маршу, стазма од Планинарског дома „Жарко Жарић” у дужини од 15 километара (средње напорна тура) ишли су успоном од 780 метара надморске висине, у дугој колони планинари праћени кишом и пробијањем кроз маглу. Био је дан непогодан за планинарење али је победила упорност и велика воља да се висински успони савладају на стази од Планинарског дома – Добра Вода – Велика Соколица - Жарков кладенац – Кота 1.162 – врх Бела стена 1256 м/н. а затим спустом до Соколовог камена на 1.050 м/н. и кружно до Добре Воде и завршетком стазе од 15 км. до Планинарског дома. Планинари су средње напорну стазу прешли за нешто више од шест сати да би их у Планинарском дому крушевачких планинара у подножју Јастрепца „чекао”ручак гостопримљивих планинара домаћина. Уз кратко дружење, учесничким друштвима планинара из бројних градова Србије уручене су Захвалнице а онда је следио је и завршетак ове планинарске активности до неког новог сусрета на прелепим планинама Србије.
А свилајначки планинари Друштва „Бељаница” своје активности наставиће на својој прелепој Белој планини – Бељаници на којој су планинарске активности започео пре 137 година, далеке 1857. године доласком у Свилајнац младог апотекара Јулија Драшкоција, ради отварања прве апотеке у граду на Ресави, и захваљујући њему међу Свилајнчанима је заживео планинарски покрет а заљубљеници у планинарство ту традицију негују до данашњих дана. До краја године уз планинарење на Бељаници планинари ће обавити и друге послове на уређењу објеката за зимски период како би и тада удобно боравили у свом Планинарском дому.
Р. Угрнић


Arhiva vesti...

 
 
Novi put Jagodina
Novi put Jagodina - Нови пут Јагодина
© Сва права задржана Агенција Аутентик Јагодина