Novi put Jagodina - Нови Пут Јагодина

novi put jagodina nedeljnik
Yellow Pages Co. - Srpski poslovni imenik
  Добродошли на незваничну интернет презентацију вашег недељника 'НОВИ ПУТ' - Нови пут 24 сата са Вама. Најтиражније недељне новине у Поморављу, Ресави и Левчу.  
Ovo je Nezvanična Internet Prezentacija
Ovaj sajt se više ne ažurira i ostaće vidljiv na internetu kao istorijski dokaz kako je nekad izgledao prvi online portal Nedeljnika Novi Put !!!

Novi put Jagodina - Нови пут Јагодина
 
 

Mesec: Godina:

 

ДС ПОДНОСИ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ СНС

У ДЕСПОТОВЦУ СНС ХОЋЕ ДА ОБОРИ ВЛАСТ

 

news imageСитуација у Деспотовцу се не смирује. Деспотовачке демократе тврде да СНС користи нелегитимне методе, односно све врсте притиска, уцена како би неко од одборника владајуће коалиције прешао у други табор и како би ова странка преузела власт.
„Ја сам смењен са места руководиоца јаме у којој сам више од 20 година радио. Цео радни век провео сам у јами а члан сам и јамске чете за спасавање. Никад кажњен, учествовао сам и у вађењу тела настрадалих спелеолога из пећине Раваница. Одборник сам ДС и када су постављени људи из СНС на руководећа места, ја сам склоњен у аналитику као статистичар, неупоредиво ми је мања плата и потпуно сам у послу деградиран. Ја сам рудар, човек који је век провео у јами, то је опасан посао. Кад сам склоњен, доживео сам шок и завршио у болници. Трпим уцене, узнемиравања и убеђивања да пређем код СНС али ја нећу да попустим, каже рудар Драган Миленковић.
Оптужбама на рачун СНС придружио се и Славиша Гојковић.
„Примио сам позив од Звонка Жнидера који ми је рекао како озбиљно рачунају на мене како би срушили општинску власт у Деспотовцу. Долазли су код мене Саша Јанковић СНС и Дејан Ненадовић, председник ОО СПС, да траже исто. Променили су ми радно место, послали решење али не мењам мишљење. Одборницу која је у осмом месецу трудноће су такође прогањали а син одборнице Наде Чејовић је такође смењен са радног места, рекао је рудар Славиша Гојковић.
Оптужбе је одбацио директор ЈП ПЕУ Ресавица Владан Милошевић.
,,Нема политичког прогона, ово што се ради ради се искључиво ради постизања бољих пословних резултата рудника који се налази у веома тешком стању, вероватно најтежој ситуацији од свог оснивања 1853. године, рекао је Владан Милошевић, директор ЈП ПЕ.
Са треће стране, Дејан Ненадовић, председник Општинског одбора СПС-а сматра да „они (ДС) безочно лажу”.
„Ми се никада нисмо користили таквим стварима да притискамо. Легално је разговарати са људима, ја сам то као одборник на седници Скупштине општине и рекао, навео је Ненадовић.
Највећи и најважнији привредни систем је рудник и мештани овог краја највећим делом раде у руднику, па су, према речима демократа, највећи притисци на рударе.
„Ми се извињавамо грађанима јер смо победили на изборима. Позивам државу да укине локалне самоуправе јер нису потребне Србији која треба да има само републичке изборе. Ко формира владу треба да именује управитеље општина. То је резултат политичког прогона данас у Србији. Ако се некоме преко деце врши притисак на мајку, то је страшно а ми то имамо у Деспотовцу. Деспотовац ће бити језгро грађанског отпора у Србији, рекао је др Златко Драгосављевић, бивши државни секретар Министарства рударства, садашњи одборник ДС у Деспотовцу.
Председник ОО ДС др Братислав Трифуновић најавио је подношење кривичних пријава против свих учесника у овој причи из редова СНС и СПС.
Анита Ђукић


ДС ИМА УБЕДЉИВУ ВЕЋИНУ
Власт у Десптовцу чине ДС 23, УРС 3 и ЈС 1. Остали су СНС 10, СПС 2, ПУПС 2, НС 2 и ДСС 2. Иначе ДС у Деспотовцу је остварила најбољи појединачни резултат у Србији са скоро 50 одсто.


Arhiva vesti...

 
 
Novi put Jagodina
Novi put Jagodina - Нови пут Јагодина
© Сва права задржана Агенција Аутентик Јагодина