Novi put Jagodina - Нови Пут Јагодина

novi put jagodina nedeljnik
Yellow Pages Co. - Srpski poslovni imenik
  Добродошли на незваничну интернет презентацију вашег недељника 'НОВИ ПУТ' - Нови пут 24 сата са Вама. Најтиражније недељне новине у Поморављу, Ресави и Левчу.  
Ovo je Nezvanična Internet Prezentacija
Ovaj sajt se više ne ažurira i ostaće vidljiv na internetu kao istorijski dokaz kako je nekad izgledao prvi online portal Nedeljnika Novi Put !!!

Novi put Jagodina - Нови пут Јагодина
 
 

Mesec: Godina:

 

ШАНСА ЗА РАЗВИТАК ПОМОРАВЉА

ДАНАС ПУТ АУСТРИЈЕ КРЕЋЕ ПОЛИТИЧКО ПРИВРЕДНА ДЕЛЕГАЦИ

 

news imageПривредно-политичка делегација из Србије која броји 133 члана, у организцији Скупштине града Јагодине, боравиће од 21. до 23.новембра у аустријској престоници, како би се успоставили контакти са потенцијалним инвеститорима. Делегација броји 133 члана, међу којима су и привредници из целе Србије, као и градоначелници Лесковца и Крушевца и председници општина Трстеник, Лесковац, Бела Црква, Обреновац, Алексинац, Уб и Сурчин. Марковић је овом приликом подсетио да је ово девети одлазак за Беч разних делегација из Јагодине за последњих шест година, рекавши да су аустријску престоницу до сада посетили студенти,пољопривредници, занатлије, здравствени и просветни радници.
„Радна места су највећи проблем у Србији и морамо да се за њих боримо. Не можемо да седимо скрштених руку и да чекамо да нас председник владе или државе воде у неку државу јер су они нон-стоп на путу и боре се да Србија добије датум за преговоре. Ми у локалу који имамо одређене функције не треба да гледамо само шта су нам статутарне ингеренције, већ свако од нас треба да максимум од себе да и тако да дођемо до нових радних места. Беч смо изабрали јер је најближи, пут најјефтинији, а Аустрија једна од водећих земаља у привредној сарадњи са Србијом. Све посете које је организовала Јагодина биле су берићетне и сигуран сам да ћемо и сада у Бечу направити неки посао јер ћемо привреднике из Беча упознати са тим да је Србија једина земља у окружењу која даје субвенције и до 10 000 евра по запосленом раднику, да брзо решавамо административне послове и да је Србија једна од најбољих земаља за инвестиције, рекао је Марковић и позвао Србе који раде у тој земљи да капитал који су зарадили улажу у Србију.
Марковић је нагласио да је у организацију пута укључена и амбасада Србије у Бечу, као и да путовање плаћају донатори и да ни један динар из буџета Јагодине и других општина неће бити потрошен. Конференцији за новинаре, присуствовали су и представници градова и општина из Србије који ће бити чланови делегације. Они су овом приликом изразили захвалност што је председник Скупштине града Јагодина Драган Марковић Палма пружио могућност и малим општинама из унутрашњости да представе своје градове и упознају потенцијалне инвеститоре у Аустрији.
„Значајно је да се и овај део Србије развија као што је то случај са Београдом. Ово је одлична прилика да стекнемо искуства, да упознамо људе, да применимо њихова искуства, рекао је градоначелник Крушевца Братислав Глишић.
Посета Италији највише контаката донела је Трстенику.
„Средином децембра очекујемо посету италијанске делегације а верујем да ће посета аустријској престоници дати резултате бар приближне као посета Варезеу, рекао је председник Општине Трстеник, Мирослав Алексић.
Председник Општине Рековац Горан Ђорђевић изразио је наду да ће неразвијене општине попут ове успети да привуку неког од инвестуитора у дијаспори.
На конференцији су били и заменик градоначелника Лесковца Драган Јовановић, заменик предсердника Општине Бела Црква Марјан Алексић, заменик председника СО Обреновац Александра Лукић и заменик председника СО Алексинац Момчило Атанасковић.
А. Ђ.


Arhiva vesti...

 
 
Novi put Jagodina
Novi put Jagodina - Нови пут Јагодина
© Сва права задржана Агенција Аутентик Јагодина