Novi put Jagodina - Нови Пут Јагодина

novi put jagodina nedeljnik
Yellow Pages Co. - Srpski poslovni imenik
  Добродошли на незваничну интернет презентацију вашег недељника 'НОВИ ПУТ' - Нови пут 24 сата са Вама. Најтиражније недељне новине у Поморављу, Ресави и Левчу.  
Ovo je Nezvanična Internet Prezentacija
Ovaj sajt se više ne ažurira i ostaće vidljiv na internetu kao istorijski dokaz kako je nekad izgledao prvi online portal Nedeljnika Novi Put !!!

Novi put Jagodina - Нови пут Јагодина
 
 

Mesec: Godina:

 

,,ОПРЕМА” ДОБИЛА ДВЕ НОВЕ МАШИНЕ

РАДНИЦИМА ОЛАКШАНА ПРОИЗВОДЊА

 

news imageДруштвено предузеће за професионално оспособљавање и запошљавање инвалидних лица „Опрема” из Јагодине добило је две савремене машине за обраду дрвета које ће радницима знатно олакшати производњу. Вредност машина немачке производње је око 15 милиона динара, а финансиране су из републичког буџета.
Према речима директора предузећа Миодрага Марковића, машине ће бити монтиране током ове седмице уз помоћ овлашћених радника произвођача.
– Захваљујући овим машинама, вишеструко ће се повећати производња, а и квалитет наших производа ће бити бољи. У мају смо конкурисали на јавни позив државе и уз помоћ локалне самоуправе и Драгана Марковића Палме добили максималан износ средстава – казао је Марковић.
Предузеће „Опрема” је под надлежношћу Министарства рада и социјалне политике које им обезбеђује плате. Крајем прошле и почетком ове године радници су нередовно примали плате тако да су се организовали и затражили помоћ локалне самоуправе и председника Скупштине града Драгана Марковића Палме. Он је марта ове године посетио фабрику и обећао помоћ. За директора предузећа тада је постављен садашњи директор Миодраг Марковић.
– У фабрици су знатно побољшани услови рада. Уз помоћ локалне самоуправе и комуналног предузећа реновирали смо кухињу, трпезарију и тоалете са купатилима – казао је директор предузећа.
Марковић каже да сада радници редовно примају плате, које износе око 21.000 динара, плаћају им се путни трошкови, а у фабрици имају топли оброк.
„Опрема” производи канцеларијски, школски и болнички намештај. Запошљава 64 радника, од тога 40 особа са инвалидитетом. Предузеће је основано 1965. године као Заштитна радионица при Центру за социјални рад, а статус друштвеног предузећа добија 1990. године. Агенција за приватизацију је 2010. године покренула процес реструктурирања овог предузећа.
Ј. Здравковић


Arhiva vesti...

 
 
Novi put Jagodina
Novi put Jagodina - Нови пут Јагодина
© Сва права задржана Агенција Аутентик Јагодина