Novi put Jagodina - Нови Пут Јагодина

novi put jagodina nedeljnik
Yellow Pages Co. - Srpski poslovni imenik
  Добродошли на незваничну интернет презентацију вашег недељника 'НОВИ ПУТ' - Нови пут 24 сата са Вама. Најтиражније недељне новине у Поморављу, Ресави и Левчу.  
Ovo je Nezvanična Internet Prezentacija
Ovaj sajt se više ne ažurira i ostaće vidljiv na internetu kao istorijski dokaz kako je nekad izgledao prvi online portal Nedeljnika Novi Put !!!

Novi put Jagodina - Нови пут Јагодина
 
 

Mesec: Godina:

 

РАДИОНИЦА АНИМИРАНОГ ФИЛМА

У ЈАГОДИНИ ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ

 

news imageУ оквиру пројекта „Ти + ја = анимација” који реализује Културни центар Јагодина уз финансијско покровитељство Министарства културе и Града Јагодине, протеклог викенда одржане су мастер клас радионице Растка Ћирића, професора анимације и илустрације на Факултету примењених уметности и дизајна у Београду, и Стевице Живкова аниматора, такође из Београда.
У раду радионица учествовала су деца, ученици основних школа са подручја града и ученици Школе са оштећеног слуха и говора „11. мај” из Јагодине. Све се одржало у новим просторијама које је Скупштина града доделила Културном центру за потребе школе анимације.
По речима Марије Вулић, руководиоца јагодинске Школе, циљ целокупног пројекта и ових радионица јесте креативно повезивање деце и младих, ангажовање деце у области визуелног стваралаштва али и заговарање једне хуманије комуникације међу младим људима. Резултат тродневне радионице на којој је неуморно радило тридесетак детета је анимирана јагодинска азбука „ЈААЗБУКА”. У овом двоминутном анимираном филму сваки учесник радионице имао је прилику да осмисли кратку анимацију везану за једно азбучно слово у колажу или пластелину. Осим филма, резултат радионица су и весела и насмејана лица учесника.
Оба предавача, Растко Ћирић и Стевица Живков имају велико искуство у области анимације, илустрације и графичког дизајна, али и у раду са децом на сличним радионицама, па је ово за децу била драгоцена прилика да уче од професионалаца.
У наставку пројекта који ће трајати до краја године следе радионице у Школи са домом за децу оштећеног слуха и говора и пројекција филмова 41. ревије филмског стваралаштва деце и омладине Србије на којој јагодински аниматори две године заредом освајају највиша признања.
Н.П.


Arhiva vesti...

 
 
Novi put Jagodina
Novi put Jagodina - Нови пут Јагодина
© Сва права задржана Агенција Аутентик Јагодина