Novi put Jagodina - Нови Пут Јагодина

novi put jagodina nedeljnik
Yellow Pages Co. - Srpski poslovni imenik
  Добродошли на незваничну интернет презентацију вашег недељника 'НОВИ ПУТ' - Нови пут 24 сата са Вама. Најтиражније недељне новине у Поморављу, Ресави и Левчу.  
Ovo je Nezvanična Internet Prezentacija
Ovaj sajt se više ne ažurira i ostaće vidljiv na internetu kao istorijski dokaz kako je nekad izgledao prvi online portal Nedeljnika Novi Put !!!

Novi put Jagodina - Нови пут Јагодина
 
 

Mesec: Godina:

 

САРАДЊА ТРАЈЕ 12 ГОДИНА

ИЗВИЂАЧИ ИЗ ВОЈВОДИНЕ ЗАДОВОЉНИ

 

news image Након обиласка музеја у Јагодини 40 извиђача у вечерњим сатима стигло је у планинарску кућу „Црни врх”. Они којима овоније први долазак одушевљено су разгледали просторије и околину јер је планинарска кућа од њиховог прошлог боравка, захваљујући планинарском друштву и локалној самоуправи обновљена.
После вечере организована је логорска ватра и забава са богатим културно-уметничким програмом. Забављао их је домаћин планинарске куће Фуре на усној хармоници, играо се чардаш са ЦД-а лап топа а највише аплауза добио је трио „Црновршких авлијанера” завијајући (певајући) уз звуке усне хармонике.
Након тога одржано је полагање испита из извиђачких специфичних вештина.
Сутра дан сууз помоћ Водича ПСС Радосава Милошевића – Фурета и одредског старешине Јожефа Лукача маркираним планинарским стазама обишли изворе „Врело” и „глава воде” у селу Каленовцу а у повратку манастир Јошаницу и јадан од већих извора у Србији „Врело” изнад Горњег Штипља одакле се село снабдева водом.
Пошто су испели Црни врх 708м.н.в. решили су постављени задатак, пронашли задато место и ископали пластичну боцу са списком учесника 2009. године, а закопали списак садашњих учесника који ће након три године тражити, тадашњи учесници.
Извиђачи су се поред својих такмичарских дисциплина гађања стрелом, пикада, орјентацији... такмичили у проналажењу металних шиљака „јежева” испод лишћа и блата по шумским путевима који се постављају да би смањили дрвокрађу и ловокрађу.
Доказали су да су бољи од детектора за метал, па ће неколико „јежева” завршити као трофеји у просторијама извиђача Бечеј. Планинарској кући су поклонили фотографије „ловаца са трофејима” и једног „јежа”за успомену.
Свој боравак извиђачи су искористили да обиђу Јагодински спортско-туристички центар, и са колегама из Јагодине обиђу манастир Раваницу.
Одлазећи Јошка Лукач, инструктор 2. степена и старешина Бечејских извиђача, обећао је да ће и пети пут 2015. године доћи на Црни врх.
Н. П.


Arhiva vesti...

 
 
Novi put Jagodina
Novi put Jagodina - Нови пут Јагодина
© Сва права задржана Агенција Аутентик Јагодина