Novi put Jagodina - Нови Пут Јагодина

novi put jagodina nedeljnik
Yellow Pages Co. - Srpski poslovni imenik
  Добродошли на незваничну интернет презентацију вашег недељника 'НОВИ ПУТ' - Нови пут 24 сата са Вама. Најтиражније недељне новине у Поморављу, Ресави и Левчу.  
Ovo je Nezvanična Internet Prezentacija
Ovaj sajt se više ne ažurira i ostaće vidljiv na internetu kao istorijski dokaz kako je nekad izgledao prvi online portal Nedeljnika Novi Put !!!

Novi put Jagodina - Нови пут Јагодина
 
 

Mesec: Godina:

 

ДРОГА – НАЈЕВЕЋЕ ЗЛО ДАНАШЊИЦЕ

ДРОГА – МАЈБАРО БИЛАЧИПЕ АЂЕ

 

news imageМного пута до сада могли смо да чујемо у медијима разне приче и исповести бивших наркомана.
Стручњаци кажу да је најбољи лек за одвикавање од дроге, здрава средина и јака воља.
Упрво ове две најбитије чињенице спасле су један млади брачи пар.
Наиме, Зоран и Катарина су из Дубровинка и пре десет година, прво Зоран а затим и Катарина, почели су са дрогирањем. Зоран је био интравенски наркоман већ дуже време, а Катарина је била почетник. Овај млади, тек венчани пар имао је веома велике пробеме, пре свега у породици. Месецима су покушавали да добију дете, али лекари су открили да је Зоран стерилан и да може добити децу само ако прекине са дрогирањем и ако се уради операцијски захват на тестисима.
С обзиром да је Катарини брат полицијски инспектор за наркоманију, врло брзо је схватио колико је ситуација озбиљна. По његовом наговору, Зорана је послао на лечење у црквени рето центар за болести зависности, а Катарину је покушао да кућним лечењем извади из канџи наркоманије. Ова идеја није била најсрећнија, зато што је Катарина наставила по старом и после пар месеци постала је веома озбољан зависник.
Са друге стране, Зоран је врло брзо осетио промену на боље. У рето центру углавном раде бивши зависници и дилери, који на најбољи начин покушавају да своја искуства пребаце на девојке и младиће који тек треба да пређу тежак пут до одвикавања од дроге и прихватања Божијих начела.
Катарина је врло брзо завршила на психијатриском одељењу и безуспешно се лечила три месеца. Зоран је знао да је ово последња прилика да помогне својој супрузи и себи. Морали су да одлуче, хоће ли престати са лошим навикама и начином живота и прихвати једини прави пут за себе, Исусов пут.
Овај брачни пар је одабрао Исусов пут и уз помоћ волонтера са којима су се сусретали свакодневно у рето центру успели су да после годину дана постану срећан брачни пар.
Повучени искуством свих људи који су им помагали, одлучили су да остану у рето центру у Дубровику и да на основу свог животног искуства помажу другим зависницима.
Сада када су Зоран и Катарина излечени, често воле да кажу „Пријатељу, човеку није потребно да додирне дно како би схватио да постоји неко ко га безусловно воли. Тај неко је Исус! Позови га и ти у свој живот ’’!
Бут дрома ђзи акана шајас те дикас анде са е медијура разне приче те исповедура таре бивше наркоманура.
Е стручњакура пенен ке си о мајлачо начин те неко престанил те дрогирилпе, лачи средина, друштво те бари воља. Кала дуј чињенице спасисаде јек терно брачно паро андаро Дубровнико.
О Зоран те е Катарина још пре деш бреша почнисаде те дрогиримпе. Због каја ситуација кава брачно паро сасле баре проблемура анде породица. Вонда доста чхона покушисаде те престанин са дрога, али ни усписаде. Покушисаде и те добин чхара, али е лекара пенде ке о Зоран нашти те авелен чхаве због е дрога и ке мора те ђзал пе операција таре тестисура.
О пхрал таре Катарина саса полицијско инспектори и вовда шајас те брзо схватил ке леси пен поред лако мануш, почнисада те дрогирилпе. Пе леско наговор о Зоран си бичалдо андо рето центро анде канђири кај лечимпе е зависникура, а е Катарина ачили ћере и лаћи мајпаши фамилија покушисада те инкаленла таро кава баро билачипе. Каја идеја нај саса лачи и после неколико чхона е Катарина постаниса баро зависноко таре дрога.
Са авер страна, о Зоран осетисада доста баро напредко андо леско лечење. Андо рето центро углавном радин е бивше наркомана те е дилера, саве по мајлачо начин кроз лично искуство покушин те помогнин е зависникуренђе саве трубун те наћен о баро те тешко тром док ни авен ђзи ка оздрављење и кај трубун те прихватин е Девлесе начела.
Е Катарина завршосада пе психијатрија и анћа саса трин чхона кај безуспешно лечисаљи. О Зоран ђзангла ке си кава задњо шанса те помогнил пе ромњаће те песе. Мораје те одлучин да ли манђен те престанин са билачо живото те навике и те прихватин о мајлачо дром песе, о Исусово дром.
Кава брачно паро одабирисада о Исусово дром и уз помоћ волонтера андаро ретро центро, усписаде после јек бреш те иримпе андо нормално живото и пале те постанин срећно брачно пари. Вонда после одлучисаде те ачен андо кава ретро центро и са пиро искуство те покушин те помогнин е манушенђе савенђе си потребно помоћ.
Акана кана си о Зоран те Катарина излечиме волин те пенен „Амала, е манушенђе нај потрено те авен ђзи ка дно сар би схватина ке постоил неко ке бут и безусловно волиле. Года си о Исус. Акарле андо ћиро живото ’’!

Аутора:
Вања Османовић
Александар Недељковић


Arhiva vesti...

 
 
Novi put Jagodina
Novi put Jagodina - Нови пут Јагодина
© Сва права задржана Агенција Аутентик Јагодина